• Hem
  • Så rankar vi spelbolagen

Så rankar vi spelbolagen

För det första. Vi listar inga dåliga spelbolag. Så även om ett spelbolag får ett lite sämre betyg är det relativt till konkurrensen med de bettingsidor vi har på Bettingkollen.se, inte till bettingvärlden i stort. Du kommer att kunna känna dig trygg i att alla spelbolag vi listar har svensk licens och uppfyller kraven som kommer med den.

Vår ranking utgår från 5 huvudkategorier.

  • Produkten
  • Betting - funktioner & marknader
  • Insättningar & uttag
  • Support
  • Bonus

Inom dessa kategorier rankar våra recensenter olika saker för att komma fram till ett helheltsbetyg på den kategorin. Tänk på att recensionen är subjektiv och utgår från respektive recensents tycke.

Produkten

De faktorer som ingår i bedömningen av produkten är först och främst utbudet, användarvänligheten och design på både webbläsar-versionen och eventuell mobilapp. Är det lätt att navigera? Sökfunktion? Får man en skön spelupplevelse? Är utbudet brett i fråga om sporter, ligor och olika marknader?

Betting - funktioner, verktyg & marknader

Här handlar det både om utbudet av marknader, verktyg och bra funktioner, och kvaliteten på dem. Bra livebetting och cash-out, samt möjligheten att spela Asian handicap, är alla saker som är efterfrågade av många spelare. Är livebettingen snabb? Finns det många matcher tillgängliga live? Många marknader på specifika matcher? Här ingår även specialare som betbuilder, livestream eller en tjänst för statistik.

Insättningar & uttag

Här bedöms vilka metoder som erbjuds. Fler är bättre, men kvalitet går alltid före kvantitet. Erbjuder spelbolaget Trustly och snabba uttag via Bank-ID? Swish?

Support

När det gäller supporten och kundservicen tittar våra recensenter både på olika former för kontakt; telefon, e-post och chatt, om det finns dygnet-runt-service och hur bemötandet är från spelbolaget i fråga. Bemötandet kan självfallet variera vid enskilda tillfällen.

Bonus

Även om bonusen inte är vårt främsta fokus, så spelar den en stor roll för många. Hur bra är den? Vilken typ är det? Är den lätt att omsätta? Tänk bara på att bonusen är en liten, inledande del av din totala upplevelse hos ett spelbolag.

Efter att ha bedömt dessa faktorer och krediterat ett betyg mellan 1-10 räknas allt ihop och ett totalbetyg med max 50 ges. Därefter tilldelas stjärnor efter detta totalbetyget.