Insättningar & Uttag hos Svenska Spelbolag → Bästa metoderna
  • Hem
  • Betalningsmetoder

Betalningsmetoder hos Spelbolag

Vi listar de bästa och säkraste betalningsmetoderna hos spelbolagen

Betalningsmetoder för betting & spel

En av de absolut viktigaste aspekterna i ditt val av spelbolag är vilka betalningsmetoder som erbjuds. Varför? Alla finansiella beslut som du tar påverkar ditt ekonomiska liv. Betting är inget undantag. Även om du spelar för små summor och främst för skojs skull så är det riktiga pengar du använder. Att sätta in och ta ut pengar hos ett spelbolag är inte så krångligt egentligen, men det finns en del saker att vara uppmärksam på.

Avgifter

De flesta betalningsmetoder är avgiftsfria, men det förekommer undantag. Av de mer populära betalningsmetoderna tar bland andra Neteller och Skrill avgifter på mellan 1-2% på transaktioner.

Bankuppgifter

Å andra sidan behöver du inte lämna ut dina bankuppgifter till spelbolagen om du använder dig av Neteller och Skrill. Det måste du via kredit-/debitkort som VISA och Mastercard. Vid betalningar via Trustly använder du dig av ditt Bank-ID.

KYC - Know your customer

När du använder Bank-ID för att registrera ditt konto har du automatiskt verifierat din identitet och uppfyllt spelbolagets krav på KYC. Eftersom alla spelbolag i Sverige numera använder sig av Bank-ID så ska detta vara lugnt.

Förr, om du inte hade registrerat ditt konto via Bank-ID har du däremot verifierat ditt konto. Om du då ville göra ett uttag behövdes följande dokument innan spelbolaget lämnade ut pengar:

  • Kopia av identifikation
  • Räkning som inte är äldre än sex månader (för att kontrollera din adress)

Trustly

Vår favorit bland spelbolagens betalningsmetoder. Trustly är säkert och snabbt, både när det gäller uttag och insättningar. Trustly möjliggör direktbetalningar mellan spelbolaget och din bank, vilket gör det mer effektivt än många andra metoder, där pengarna går via en mellanhand. Som spelare verifierar du dina insättningar och uttag via Bank-ID.

bästa bettingsidorna

Swish

Under 2018 var Swish endast tillgängligt som betalningsmetod hos Svenska Spel, men sedan 2019 har flera andra spelbolag anammat Swish. Bland dessa finns LeoVegas, Unibet och Betsson. Den stora fördelen med Swish är att det är den snabbaste betalningsmetoden av alla. Samtidigt som den är säker, eftersom du verifierar överföringarna med Bank-ID.

VISA/MasterCard

Att betala med kort är det vanligaste på internet, vilket betyder att det också är väldigt vanligt hos spelbolag. Fördelarna är många; Det går snabbt, det är oftast avgiftsfritt och det är säkert. Dock finns det en del bolag som inte tillåter uttag med MasterCard. Var noga med att kolla upp detta hos ditt föredragna spelbolag.

Neteller/Skrill

En e-plånbok som Neteller eller Skrill innebär flera fördelar. För de flesta som använder e-plånböcker är det skönt att inte behöva lämna ut sina bankuppgifter till spelbolag. Istället går uttaget till Neteller eller Skrill, där användaren kan använda dem till andra betalningar eller skicka till sitt bankkonto.

PaySafeCard

När det enbart gäller inbetalningar är Paysafecard en bra tjänst. Det fungerar likt ett presentkort som är laddat med en viss summa. Fördelen är att det fungerar på väldigt många ställen online. De allra flesta spelbolagen tillåter insättningar med Paysafecard, men tyvärr fungerar det inte, av förklarliga skäl, att plocka ut pengar till ett Paysafecard.

Banköverföring

En klassisk banköverföring, genom att skicka in bankuppgifter, fungerar också. Däremot tar det mycket längre tid och du som spelare får vänta ett par dagar för insättningar och ännu längre för uttag. I och med att Trustly existerar ser vi inga fördelar med denna typ av banköverföring.

Fler betalningsmetoder

  • Entercash - Fungerar likt Trustly som en mellanhand
  • Zimpler - Betala månadsvis via faktura
  • Bitcoin - Inte så vanligt i Europa