• Hem
  • Bettingsidor utan svensk licens

Bettingsidor utan svensk licens

Information om spelbolag utan svensk licens och regelverket kring det.

Spelbolag utan licens i Sverige

Bettingkollen avråder dig från att spela hos spelbolag utan licens. Det är bättre för svenska spelare att spela hos spelbolag med licens.

Fördelar med svensk licens:

  • Skattefria vinster
  • Tryggt & säkert
  • Spela med bankID

Se alla spelbolag med svensk licens →

Det är många spelbolag som har licens i Sverige. I princip alla de största och bästa spelbolagen har licens. Men världen är stor och det finns ännu fler spelbolag som inte har licens.

Det är inte alltid lätt att veta vilka som har licens och inte, för dig som spelare. Det är inte olagligt för svenskar att spela hos icke-licensierade spelbolag. Det finns dock en hel del saker att tänka på innan man gör det. Bland annat måste spelare betala 30% skatt på spelvinster, samt att utländska spelbolag inte måste lyda under svenska regler, vilket kan göra det svårare att lösa eventuella tvister.

Spelbolag utan svensk licens

Det finns tusentals spelbolag världen över, men knappt 100 har licens i Sverige. Vad gäller för svenska spelare hos spelbolag utan svensk licens? Läs gärna denna artikel, men om du har bråttom kan du kolla dessa vanliga frågorna och svaren på dem.

Är det lagligt att spela på spelbolag utan licens?

Ja, det är lagligt. Däremot måste du som spelare betala skatt på dina vinster.

Får utländska spelbolag marknadsföra sig i Sverige?

Nej. Däremot lyder de inte under svenska lagar om de bedriver sin verksamhet utanför Sverige, och kan därmed acceptera svenska spelare.

Varför har inte alla spelbolag svensk licens?

Den svenska licensen innebär flera saker som gör det svårare för spelbolagen. Bland annat högre skatt och större krav på konsumentskydd.

Finns det fördelar med att spela hos spelbolag utan licens?

Egentligen inte. Den enda rimliga fördelen för en hobbyspelare är att de kan ge fler erbjudanden. Under den svenska licensen är enbart ett bonuserbjudande per kund tillåtet.

Hur hög är skatten på vinster hos icke-licensierade bolag?

Vinstskatten är på 30%.

Vilka kända spelbolag tillåter inte svenska spelare?

Flera stycken, bland annat Ladbrokes och Fansbet.

Spelbolag utan svensk licens uteslöts från marknaden

Den svenska marknaden reglerades med målet att göra spelmarknaden tryggare för konsumenterna, spelarna, men också för att få skatteintäkter från spelbolagen. Man tyckte att för mycket makt låg i spelbolagens händer och att spelare inte var skyddade från spelproblem, samt att svenska pengar hamnade på utländska bankkonton.

De allra flesta spelbolag ville fortsatt rikta sig mot svenska spelare, och ansökte om licens. Därför finns de stora spelbolagen representerade i Sverige. Exempelvis Unibet, Bet365 och Betway.

Däremot var det flera som valde att avstå från en svensk licens. Bland annat jättar som Ladbrokes och Pinnacle.

Populära spelbolag som inte har licens i Sverige
  • Ladbrokes
  • Coral
  • Paddy Power
  • Pinnacle
  • Mobilebet

Svensk licens

Bet365

Upp till 1250 kr i spelkrediter

Bet365 har svensk licens. Därför kan du alltid njuta av helt skattefria vinster hos världens största bettingsida.

Hämta 1250 kr bonus

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.


Spela hos icke-licensierade spelbolag

Det är alltså inte olagligt att spela på bettingsidor som inte har svensk licens. Däremot finns det flera saker som skiljer sig mellan licensierade och icke-licensierade bolag.

Vinstskatt

Spelar du hos ett spelbolag som har licens så betalar du aldrig någon skatt på dina vinster. Spelar du däremot på ett spelbolag utan licens måste du skatta 30% på eventuell vinst.

Spelar du däremot på ett spelbolag utan licens måste du skatta 30% på eventuell vinst.

Insättningar och uttag

Det ska inte vara några problem med betalningar, även hos olicensierade spelbolag. Speciellt om det är ett respekterat brand. Däremot så är processen mycket bättre hos licensierade spelbolag, och ofta kan uttag ske på några minuter.

Identifikation sker också med Bank-ID, vilket gör att du hos licensierade spelbolag inte behöver bry dig om att skicka in en massa dokument för att verifiera din person.

Trygghet

Licensierade spelbolag måste jobba mot spelberoende, och därmed uppfylla en hel del krav. Bland annat måste de se till att alla spelare satt en insättningsgräns och visa upp hur mycket en spelare har vunnit/förlorat under senaste 12 månaderna.

Om ett licensierat spelbolag inte följer reglerna kan de bli av med licensen. Samma regelverk gäller inte för olicensierade spelbolag.

Vilka spelbolag utan licens tillåter svenska spelare?

En del av de stora bolagen som inte ansökt om, eller skaffat en svensk licens tillåter inte svenska spelare. Exempel är Ladbrokes eller Fansbet. Däremot finns det flera, respektabla bettingsidor som fortfarande tillåter svenska spelare, trots att de inte har licens.

Hos oss på Bettingkollen riktar vi oss främst till nybörjare och rekommenderar därför tryggheten hos de spelbolag som har svensk licens. Därför recenserar vi inte bettingsidor utan licens.

Däremot är det inte något som ändå stoppar dig som spelare från att spela hos ett utländskt spelbolag. För mer information och recensioner av icke-licensierade bettingsidor och casinon, kolla gärna in Bettingstugans artikel om spelbolag utan svensk licens.

Spelpaus

Ett stort problem sedan licenssystemet infördes i Sverige har varit spelpaus. En tjänst som har hyllats för dess intentioner, men kanske inte riktigt lyckats fullt ut.

Spelare som använt sig av tjänsten kan fortfarande spela på utländska spelbolag.

Den grundläggande idén med tjänsten är att svenska spelare ska kunna stänga av sig själva från all betting genom sitt Bank-ID. Detta eftersom du endast kan registrera dig hos spelbolag i Sverige genom Bank-ID numera. Är det avstängt kan spelare inte längre registrera sig hos något spelbolag.

Problemet är däremot att spelare som använt sig av tjänsten fortfarande kan spela på utländska spelbolag, vilket tar bort hela syftet.

Spelbolagen som har licens i Sverige är skyldiga att hjälpa till i arbetet mot spelberoende och skydda spelare. Därmed blir spelare är avstängda från de “trygga” bolagen och söker sig till de spelbolag som inte har några skyldigheter i Sverige.

Ett problem som är svårt att lösa.